PROGRAMMES TO

Refresh Your Self

INNERJUSTICE

Sommige scheidingen verlopen alles behalve soepel. Wanneer er kinderen in het spel zijn, kan het extra lastig zijn. Als professional word je dan geconfronteerd met het belang van het kind naast het belang van je cliënt. Uiteindelijk echter zijn hier gelijke belangen: dat is de kern van deze training.

 De doelgroep van dit programma bestaat uit advocaten en universitair geschoolde mediators. Doelen zijn het updaten van kennis op het gebied van inhoudelijke wet- en regelgeving en de toepasbaarheid hiervan, en het opdoen van praktijkinzichten en het kunnen toepassen daarvan. Daardoor heb je na afronding beter inzicht in de actuele procedures en vraagstukken, beschik je over adequate inzichten waardoor je in de praktijk sneller processen en situaties kunt herkennen, en ben je meer in staat om op dit vlak doelgericht te acteren.

De werkwijze is dymanisch, interactief en gericht op praktische toepasbaarheid. Hierin staat ervarend leren centraal. Naast theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van pratijkgerichte casussen, rollenspel, intervisie en supervisie. Er is in de groep van maximal zeven deelnemers veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uit haalt. De focus ligt op het behalen van je professionele (en persoonlijke) ontwikkelpunten en leerdoelen. 

 

INNERJUSTICE
 
  • Wat krijg ik dan? 

Je overnachting in een comfortabel landhuis, maaltijden, luchthaventransfers, en uiteraard de cursus (inclusief bewijs van deelname i.v.m. accreditatie opleidingspunten). Het onderkomen biedt ook een kleine filmruimte, pooltafel, buitenzwembad, olijfgaard en lounges. Alle mogelijkheid dus om je ook te ontspannen. Kijk voor meer info op de website van Castell de la Solana. In 2 ½ dag (4 dagdelen) wordt er verdiept in:

  • Relevante en actuele regelgeving m.b.t. echtscheidingen en omgangsregelingen, met focus op de positie van het kind
  • Benaderingen door / rol van advocaat / mediator
  • Praktijkcasussen 
  • Je ontvangt een praktijkoefening voor je eigen praktijk. Binnen 5 maanden na afloop van de cursus kun je deze inleveren en kun je 3 maal (‘telefonisch’) contact opnemen met Kim Feelders voor feedback en vragen. 

Het programma beslaat rechtsgebied 19, via subgebieden 19.7 (Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen) en 19.10 (Collaborative divorce). Deelnemers van de cursus zijn advocaten en mediators met een academische achtergrond, waardoor kennisuitwisseling, en gedeelde kennis en ervaring van adequaat niveau zijn. Kim Feelders, die de cursus leidt, is circa 25 jaar werkzaam in de jeugdhulpverlening en bij de Raad voor de Kinderbescherming. Haar expertise ligt op het vlak van complexe echtscheidingen. De inbedding en inrichting van de cursus maken het mogelijk om, mits het rechtsgebied relevant is voor de (toekomstige) advocatuurlijke praktijk van de deelnemer, voor elk uur een opleidingspunt aan te merken. De cursus telt 10 contacturen.

  • Wanneer kan ik komen? 

Momenteel staat dit programma niet ingepland. Bij voldoende animo voor bepaalde data, kunnen we een programma plannen. Informeer dus gerust! 

  • Wat kost dat? 

De prijs van dit pakket exclusief (vlieg)reis is 1190,- euro. 

  •  Wat heb ik nodig? 

Het is handig als je een laptop bij je hebt. Daarnaast willen we je vragen een casus of voorbeeld uit je eigen (beroeps)praktijk voor te bereiden. Momenteel staat dit programma niet ingepland. Bij voldoende animo voor bepaalde data, kunnen we een programma plannen. Informeer dus gerust! 

 
INNERJUSTICE IN EEN NOTENDOP 
 
Vrijdag
·      Reis en ontvangst, diner 
 
Zaterdag
·      07:30 optie voor sporten 
·      08:00 gezamenlijk ontbijt 
·      09:00 Introductie 
·      10:00-13:00 Wet- en regelgeving
·      13:30 gezamenlijke lunch
·      14:30-17:00 Praktijkervaringen 
·      19:30 gezamenlijk diner
 
Zondag 
·      07:30 optie voor sporten 
·      08:00 gezamenlijk ontbijt 
·      09:00-10:30 Casus + 1 toelichting rollenspel-opdracht
·      11:00-12:00 Break + voorbereiding 
·      12:00-13:30 Rollenspel 
·      13:30 gezamenlijke lunch
·      14:30 Toelichting reflectietool; rest van de middag vrije invulling 
·      19:30 gezamenlijk diner
 
 Maandag 
·      07:30 optie voor sporten 

·      08:00 gezamenlijk ontbijt 

·     09:00-11:00 Terugblik: uitkomsten rollenspel en reflectie
·     11:30-13:30 Casus 2 
·     13:30 gezamenlijke lunch, afsluiting en terugreis 
 
 
 

INNERJUSTICE: COACHES & HOSTS   

Kim Feelders B.SW.

is direct, oprecht en mensgericht.

Kim is opgeleid in het domein Social Work. Als family coach is zij gespecialiseerd in samen opvoeden en samen echtscheiden. Sinds 1994 is zij werkzaam in de jeugdhulpverlening, bij de Raad voor de kinderbescherming en op het gebied van complexe echtscheidingen. Kim heeft ervaring met zowel beleid als gecompliceerde hoorzittingen en regelingen.Björn Eussen M.B.A. & Maarten van Houten M.Sc.

Ook tegelijk je gastheren. Zij staan voor je klaar met brainstorms en koffie, en springen Kim bij waar nodig.

Björn heeft diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, en voltooide zijn MBA aan de Nyenrode Business Universiteit Maarten studeerde algemene sociale wetenschappen in Utrecht, en opleidingskunde in Leiden.

Interesse?
Mail!

Adres: Partida la Coma 326
03728 Alcalalí, Alicante, Spanje
(38.7571949, -0.0327380)
Adres: Partida la Coma 326
03728 Alcalalí, Alicante, Spanje
(38.7571949, -0.0327380)

© 2019 Home of Innergy. All rights reserved. Made with ❤️ by Strike Design Online.